Programma Open dag 11 juni


Tuinenroute
U krijgt de gelegenheid om bij 11 tuineigenaren en de privé tuin van Daan van der Veen en Anneke Troost een kijkje te nemen. Op een plattegrond, die u op ons bedrijf kunt verkrijgen, worden de diverse door Groen en Groei aangelegde tuinen aangegeven. Het aanbod is zeer gevarieerd samengesteld van jungle tuin tot villa tuin, en van moderne achtertuin tot bos tuin. Het is het bekijken waard!

Wim Oudshoorn
Vanaf het begin van zijn loopbaan als leraar heeft hij artikelen geschreven voor vak- en liefhebbersbladen. In 1964 volgde zijn eerste boek ‘uiteraard’ over vaste planten. Daarna zijn naast veel artikelen een kleine 80 boeken over de meest uiteenlopende groene onderwerpen verschenen. Voor een deel zijn daar foto’s in opgenomen die hij zelf in de loop van de jaren heeft gemaakt.
Wim Oudshoorn heeft aan diverse t.v.- en radio programma’s mee gewerkt en vele honderden lezingen gehouden.
De laatste jaren is hij verbonden als adviseur aan tuinontwerpbureau DG&L Design waar hij de ontwerpers met raad en daad bijstaat.

Wander Van Laar
Tuinontwerper Wander Van Laar - van tuinontwerpbureau DG&L Design - zal u in een lezing vertellen hoe met eenvoudige ingrepen een andere tuin ontworpen kan worden die afwijkt van de doorsnee tuin. Met een aantal simpele richtlijnen ontstaat een originele en interessante tuin. Naast aandacht voor ontwerp, materiaal gebruik en beplanting is er ook aandacht voor het dierenleven in de tuin.

Gratis schetsservice
Gedurende de open dag is er gelegenheid bij een drietal tuinontwerpers om gebruik te maken van een gratis schetsservice van een half uur. U moet zich hier wel vroegtijdig telefonisch voor aanmelden bij ons. U krijgt dan op een later tijdstip te horen op welke tijd u wordt verwacht op 11 juni en bij welke ontwerper.
U wordt dan verzocht zelf een plattegrond van uw tuin (bij voorkeur op schaal) en een wensenlijst mee nemen. Een paar foto’s van de huidige situatie en plaatjes van gewenste sferen kunnen behulpzaam zijn bij het snel een beeld vormen van een mogelijk ontwerp voor uw tuin.

De Tuinen van Appeltern
Groen en Groei is als een van de 32 Exclusief geselecteerde hoveniers aangesloten bij De Tuinen van Appeltern, Europa’s grootste tuinenpark met 170 voorbeeldtuinen in het land van Maas en Waal. Belangrijk voor de selectie door De Tuinen van Appeltern is de ambitie, creativiteit en de kwaliteit van het hoveniersbedrijf. Informatie over De Tuinen van Appeltern is op deze Open dag beschikbaar.

Groenkeur
Kwaliteit in bedrijfsvoering en uitvoering is altijd een belangrijk onderdeel geweest in de wording van Groen en Groei. Als Erkend Hovenier had Groen en Groei al een waardering voor de gevoerde kwaliteit ontvangen door een externe organisatie.
Eind 2004 heeft Groen en Groei het certificaat “Groenkeur” ontvangen en daarbij het merkteken. staat voor vakmanschap en professionaliteit en daar zijn we heel trots op. Groenkeur streeft ernaar het vak van hoveniers op een (nog) hoger peil te brengen en biedt de consument garanties en zekerheden op het gebied van de gestelde kwaliteitsnormen. De kwaliteit wordt continue getoetst door externe deskundigen.

Garden Lease
Omdat het opnieuw aanleggen van de tuin vaak een hele klus is die een flinke financiële investering vergt en omdat een tuin veelal onderhoud nodig heeft om mooi te blijven, bieden de samenwerkende Garden Lease hoveniers - waar Groen en Groei er een van is - de mogelijkheid om een tuin te leasen. Een fiscaal zeer aantrekkelijk alternatief voor het contant betalen. De financiële voordelen en gemakkelijke extra’s worden u ter plaatse in samenwerking met Arenda b.v. (100% dochter van ING) gepresenteerd. Informatie over Garden Lease is deze dag beschikbaar.

Kortom: voldoende aanleiding om aanwezig te zijn op onze Tuinenroute en Open dag. Er is parkeerruimte aanwezig en u kunt genieten van de landelijke omgeving van Groen en Groei.

Tot ziens op 11 juni!

Realisatie door Comsult Internet

Verwijzingen

Dit venster sluiten