Tuinadviesdagen


Tuinadviesweekend: Een nieuwe lente, een nieuwe tuin

Tuinadviesdagen voor beginners en vernieuwers

Wilt u de tuin die bij u past? Op zaterdag 7 en zondag 8 maart geven wij als Exclusief door De Tuinen van Appeltern geselecteerde hoveniers, tuin- en schetsadviezen aan beginners en vernieuwers. 

Een goed ontwerp is het halve werk

Elke nieuwe tuin begint met een goed ontwerp. Zonder een gedegen ontwerp dat is afgestemd op uw wensenpakket en dat past bij het huis en de omgeving, wordt het problematisch. Er worden veel fouten gemaakt bij de vormgeving en inrichting, met als gevolg een tuin waarin u zich niet prettig voelt. Een tuin moet in alle opzichten bij u passen, zowel qua comfort, financiën en werk. Wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin, of juist een tuin waar u zelf wekelijks uren aan kunt werken? Hoe wordt een ondiepe tuin ruimer en een smalle tuin breder? Is een pergola wel nodig? Hoe sluit ik de paden aan het terras? Dit zijn allemaal vragen die met een goed ontwerp beantwoord kunnen worden. Kortom, met een goed ontwerp legt u de basis voor uw toekomstige tuinplezier, aldus Ben van Ooijen, initiatiefnemer van Appeltern.

Tuin- en schetsadvies

Een belangrijk onderdeel van de tuinadviesdagen zijn de tuin- en schetsadviezen van de Exclusief geselecteerde hoveniers. Er is veel onwetendheid over de mogelijkheden die een tuin in zich heeft. Ook over de diverse wegen die u daarbij kunt bewandelen is veel onduidelijkheid. Kleine praktische problemen kunnen wellicht ter plekke worden opgelost, maar het consult is vooral bedoeld om de mogelijkheden en onmogelijkheden van uw tuin in combinatie met uw wensen alvast een stukje uit te werken. 

Deelnemen

Het tuin- en schetsadvies duurt 45 minuten. Wilt u deelnemen aan een tuin- schetsadvies van één van de Exclusief geselecteerde hoveniers? Meldt u aan door te bellen met De Tuinen van Appeltern, 0487-541732. U wordt ingedeeld bij een ontwerper, naar volgorde van aanmelding. Het schetsadvies wordt gegeven in De Tuinen van Appeltern en is gratis. U betaalt slechts uw entree voor Appeltern (of u meldt zich aan voor een gratis entreekaart, af te halen bij Groen en Groei). 

Rondleidingen

Tijdens deze dagen verzorgen De Tuinen van Appeltern rondleidingen. Medewerkers van de Tuindienst geven rondleidingen met demonstraties door het park. Zij leggen u uit hoe u het beste kunt bestraten, muurtjes moet bouwen en een vijver kunt aanleggen. Deelname aan de workshop en rondleiding is gratis. 
 

Realisatie door Comsult Internet

Verwijzingen

Dit venster sluiten