***UITGAANSTIP*** Het Appeltern Winterfestival


 28, 29 en 30 november, geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Adres: Walstraat 2a, 6629 AD APPELTERN

Dit sfeervolle evenement is een bezoek meer dan waard! Als extra 'traktatie' is de entreeprijs voor het park voor deze speciale gelegenheid verlaagd naar €7,50 per persoon. (Abonnementhouders zijn uiteraard gratis welkom!)

Benieuwd wat er allemaal te doen is?

Natuurlijk gaan we de tuin in en wordt uw aandacht gevraagd voor tuinplanten en/of tuinplannen. Kwekers tonen hun collectie op de winterplantenmarkt en geven tekst en uitleg. Hoveniers geven adviezen op het gebied van snoeien, bemesten en gazononderhoud. U kunt zelfs terecht voor een persoonlijk schetsadvies of aansluiten bij een praktische 'doe'-rondleiding.

Maar er is meer....

Op het winterfestival zijn veel bijzondere zaken te zien en te koop. Diverse kunstenaars exposeren hun buitenwerken in het open landschap maar ook in de besloten tuinomgeving. Daarnaast zijn er oude ambachten, een middeleeuws gezelschap slaat tijdelijk haar tenten op in Appeltern. Ze zijn gewoon aan het werk met kleding, bakken, koken, hout- en leer bewerken, medicijnen maken van kruiden, kortom er valt ook nog van alles te leren en te zien.

Met de decembermaand voor de deur vindt u hier sfeervolle cadeaus voor binnen en buiten, van een stijlvol windlicht tot een grootse buitenhaard maar ook leuke hebbedingetjes voor op de sfeertafel of in de tuin. Tevens zijn er modeshows waarin de laatste trends op het gebeid van winterkleding worden geshowd.

Smakelijk genieten kan ook op het winterfestival, er is volop ruimte voor buiten kokkerellen. Maas en Waalse streekproducten op de winterbarbecue, maar ook in een glas of op een stuk ambachtelijk gebakken brood.

Daarnaast vindt u er een levende kerststal, kunt u een ritje maken met een heuse arrenslee of u laten vervoeren in een fluister Tuk Tuk.

Dit sfeervolle evenement wordt tevens opgeluisterd door diverse muziekgezelschappen en koren. Op diverse plekken branden er fakkels en open vuren, zullen warme chocomelk en glühwein rijkelijk vloeien terwijl winterse figuranten u verwonderen. Als het gaat schemeren wordt alles alleen nog maar mooier, honderden lichtjes en kaarsjes worden ontstoken...

Beleef het mee!

Realisatie door Comsult Internet

Verwijzingen

Dit venster sluiten