TAXUS VOOR HOOP, SNOEIHARD TEGEN KANKER


WIJ DOEN WEER MEE!! LEVER BIJ ONS AAN DE NIJKERKERWEG 30 in ERMELO, VANAF 15-06-17 t/m 31-08-17, UW TAXUSSNOEISEL IN EN STEUN DE ACTIE SNOEIHARD TEGEN KANKER! 

Net als vorig jaar wordt ook deze zomer de VHG-actie ‘Snoeien voor Leven’ gehouden. Ook Groen en Groei doet hier weer aan mee.  

Hoe werkt het? Uit de jonge scheuten van de Taxus Baccata wordt baccatine gewonnen. Dit is een onmisbare grondstof voor het maken van chemokuren. Wist u dat 1 m3 jonge Taxus scheuten al voldoende is voor 1 chemotherapiebehandeling?

Hoe doet u mee? Heel eenvoudig maar BELANGRIJK om te weten:

Hoe zuiverder het snoeisel, hoe hoger het rendement. Gebruik daarom een zeil of doek om het snoeisel op te vangen en een zo zuiver mogelijk product aan te leveren. Taxussnoeisel vermengd met aarde, gras of ander groen, is niet bruikbaar. Enkel het éénjarig snoeisel, takken tot 30 centimeter lang en 1 centimeter dik, van de Taxus Baccata bevat de waardevolle stof baccatine. Vervolgens levert u het snoeisel in bij Groen en Groei aan de NIJKERKERWEG 30 te ERMELO. 

Wij zorgen ervoor dat al het ingezamelde Taxussnoeisel wordt opgehaald door stichting Taxus voor Hoop.

Meer informatie vindt u op de website van onze brancheorganisatie VHG (www.vhg.org) en op de site van Taxus voor Hoop (www.taxusvoorhoop.nl)

 image


Realisatie door Comsult Internet

Verwijzingen

Dit venster sluiten