Tuin bij villa in Almere-Hout


Wij laten u een tuin zien met een royale vijver in Almere-Hout. Van aanleg tot een aantal jaar later, de foto's vertellen het verhaal.

Een korte uitleg hierbij:

In Almere-Hout is gewerkt aan een tuinrenovatie op de zware kleigrond met als doel structuur en perspectief in de tuin aan te brengen en zichtlijnen te creëren met als resultaat een natuurlijke landelijke uitstraling. 

Niet direct zichtbaar is een ondergrondse opslag voor regenwater en overtollig water rondom de vijver. Middels drainageslangen wordt dat water bij hoge grondwaterstanden weggepompt en komt ook in die ondergrondse opslag. In droge tijden kan dit water benut worden voor het aanvullen van de vijver en sproeien van de moestuin. Een ingenieus systeem van pompen zorgt voor een goed werkende installatie zowel in natte als droge tijden.

Daarnaast is de zwaar te bewerken kleigrond gemengd met een toplaag van zand, zodat het werken in de tuin met meer plezier kan worden gedaan en de toch wel aanwezige grote hoogteverschillen zijn met glooiiende paden en een natuurstenen muurtje overbrugt. Een uitdagend element vormen de stapstenen door de vijver!

 

Laat u verrassen hoe deze tuin zich ontwikkeld heeft....

 


Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen doen?
Vul dan ons contact formulier in!

Klik op een foto voor een grotere versie.
Realisatie door Comsult Internet

Verwijzingen

Dit venster sluiten